Franche-Comté, Frankrijk

Ontdek de regio Franche-Comté, Jura in Frankrijk

Ontdek de Franche-Comté, Jura, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over de regio Franche-Comté, Jura en de populairste dorpen die je in de Franche-Comté, Jura streek kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiehuis huren in de regio Franche-Comté, Jura écht de moeite waard is.

Streekinformatie regio Franche-Comté, Jura

Franche-Comté ligt in het oosten van Frankrijk en is een streek waar men veel waarde hecht aan tradities en aan de natuur. De omgeving wordt gekenmerkt door de vele wandelpaden, rivieren, watervalletjes en enkele bergketens. Vele natuurgebieden worden beschermd en bieden de mogelijkheid om te wandelen of om te kanoën.

Bezienswaardigheden in de regio Franche-Comté, Jura

Bij de bekende Cascades du Herisson, ligt één van de mooiste natuurgebieden in de Jura. Mits je goede schoenen aanhebt, kan je hier mooie wandelingen maken. Om kennis te maken met de vele wijnen die in de Jura gemaakt worden, kan je de ‘Route des Vins de Jura’ volgen. Druk bezochte gebouwen zijn het huis van Louis Pasteur in Dole, de kapel in Rancham van Le Corbusier en de koninklijke zoutfabriek in Arc-et-Senans. Hoewel de zoutfabriek nooit een succes was, werd ze uitgeroepen tot werelderfgoed omwille van de unieke gebouwen en de achterliggende ideeën.

Populaire dorpen om te bezoeken in de regio Franche-Comté, Jura

De belangrijkste stad van Franche-Comté is ongetwijfeld Besançon. In de stad zijn vele bezienswaardigheden en musea te bezoeken waaronder het huis van Victor Hugo en de 12e-eeuwse kathedraal. Ook het historische stadscentrum van Dole en Gray zijn een bezoek waard. ’s Winters trekken toeristen naar de Jura om aan wintersport te doen. Er wordt voornamelijk gelanglauft en gewandeld, maar bij Les Rousses en Mont Jura kan je ook skiën.

Vakantiehuizen Franche-Comté te huur

Een vakantiehuis huren in Franche-Comté? Ontdek welke vakantiehuizen Franche-Comté te huur zijn op RelaxHomes.be.

Foto: Brian Burger, https://flic.kr/p/q7fLBA


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?