Bretagne is bekend door zijn populaire badplaatsen en mooi uitgestrekte stranden die overlopen in rotspartijen. Gelegen in het Noordwesten van Frankrijk zijn er jaarlijks veel bezoekers die de streek verkennen. De steden in Bretagne zijn pittoresk en hebben alles om een leuke tijd door te brengen. Maar de stranden en vooral de ongerepte natuur zijn een groot pluspunt. De ligging van Bretagne maakt dat er heel wat forten en kastelen te bezichtigen zijn. Vroeger was dit deel in handen van de Britten, maar werd terug overgenomen door Frankrijk eeuwen terug.

In dit artikel ontdek je de 5 mooiste kustplaatsen van de Bretoense kust, deze behoren tot de top vakantiebestemmingen van Frankrijk. Ook al wil iedereen naar het zuiden trekken om op reis te gaan, je hoeft dus helemaal niet ver te gaan om ook in een mooie omgeving te verblijven.

Perros-Guirec

Perros-Guirec is wereldbekend om zijn roze granieten rotsen. Deze werden door de jaren heen gevormd door wind en de golven. Gelegen in de Côte de Granit Rose, is dit pittoresk dorpje een echte aanrader. Het uitzicht vanaf de rotsen is prachtig te noemen, maar het vissersdorpje is even innemend en een bezoek waard.

Dinard

Aan de smaragdkust (Côte d’Emeraude) vinden we Dinard. Ook al is het stadje klein te noemen, je waant aan de Côte d’Azur. De villa’s die tot aan het strand gebouwd zijn geven een zeer chique indruk. Bij een lange wandeling kan je genieten van reproducties van schilderijen. Wandel zeker tot aan de Pointe du Moulinet, waar je van een prachtig uitzicht kan genieten. 

Ile De Batz

Plan je een trip naar Ile De Batz dan is een bezoek aan de Jardin Exotique een must. Met meer dan 3000 tropische planten komen er bezoekers van over gans de wereld op af. Deze havenstad herbergt heel wat mooie versierde huizen waar je een leuke tijd kan doorbrengen. Op korte afstand heb je het eiland Batz. Bij laag water lijkt het alsof je er naartoe kan wandelen. Vanaf dat eiland heb je een mooi uitzicht op de baaien van Carantec, Chateau du Taureau, Morlaix en Roscoff.

Le-Val-Andre

Op zoek naar een groot strand? Dan moet je naar Le-Val-Andre. Je kan de volledige kustlijn afwandelen via een pad. Deze streek is gebouwd in een Victoriaanse stijl. Gezellig om te winkelen want in Le-Val zijn er heel wat winkeltjes en restaurants om ’s avonds te dineren. Ten oosten van de stad ligt Erquy, de stranden hier zijn een merkwaardig fenomeen, ze maken immers bochten van meer dan 180 graden.

Quiberon, schiereiland

Voor de wandelaars onder ons is de kustlijn van Quiberon een aanrader. Het leuke is dat het westen en oosten van dit eiland twee verschillende omgevingen zijn. Het westen heeft de naam ‘de wilde kust’. Heel wat rotsen en kliffen die een ware strijd leveren met de gevaarlijke golven. Het oosten daarentegen is helemaal anders. Daar kom je in een oase van rust en stilte terecht. Zandstranden waar je helemaal zen kan worden. Eens de honger toeslaat hoef je niet ver te gaan want het centrum heeft heel wat restaurants en cafés.

Vakantiehuizen Bretagne

Zin om in Bretagne te verblijven? Ontdek hier alle vakantiehuizen in Bretagne.


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe